Lakat alatt a kábszerkereskedő

Letartóztatásban marad a kábítószer kereskedelemmel gyanúsított férfi.

A megalapozott gyanú szerint a 24 éves férfi adta el a kábítószert annak a fiatalokból álló társaságnak, amely egyik tagja kizuhant egy ablakon; a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség indítványozza a gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított, egy 24 éves férfi 2020. május 9-én, a VIII. kerület, Kálvária téren egy fiatalokból álló, és aznapra az érettségi vizsga megünneplését tervező társaság egyik tagjának delta-9-THC, amfetamin és LSD hatóanyag-tartalmú anyagokat adott el.

A nyomozás szerint a  társaság egyik tagja, egy 17 éves fiú a lakás több berendezési tárgyát megrongálta, majd a második emeleti lakás hálószobájának ablakából kiugrott. A fiút a mentők életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba.

A fiataloknak kábítószert eladó díler kézre kerítésére Budapest rendőrfőkapitánya külön nyomozócsoportot állított fel, akik széleskörű adatgyűjtés és felderítő munka eredményeként azonosították a dílert, egy 25 éves budapesti férfit.

A nyomozó hatóság előterjesztése alapján a kerületi ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, mivel megalapozottan feltehető, hogy a férfi – szabadlábon hagyása esetén – megszökne, jogellenesen befolyásolná a bizonyítást és hasonló bűncselekményt követne el.

A kényszerintézkedés kérdésében a Fővárosi Törvényszék illetékességi területén működő nyomozási bíró várhatóan szombaton dönt.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .