A kormány Budapesten is feloldja

A fővárosiak példamutató együttműködése tette lehetővé, hogy újraindulhat az élet Budapesten – írta Karácsony Gergely főpolgármester szombaton a Facebook-oldalán.

“A közösség erejével kell támogatnunk, hogy a város újranyitása zökkenőmentes legyen. Budapestnek, mint közösségnek az ereje megmutatkozott abban is, ahogyan a budapestiek példát mutattak együttműködésből, belátásból, méltányosságból”

– fogalmazott Karácsony Gergely, hangsúlyozva: ez a tiszteletreméltó példamutatás tette lehetővé, hogy újraindulhat az élet Budapesten.
A főpolgármester köszönetet mondott az eddigiekért, és kérte a fővárosaikat, hogy ezután is tartsák be a szabályokat.

“Továbbra is figyeljünk, vigyázzunk egymásra! Ettől lesz erős Budapest, a közösség”

– írta bejegyzésében Karácsony Gergely.
Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, a Facebookon közvetített felvételen jelentette be: a szombati szakmai háttérmegbeszéléseken világossá vált, hogy a

“járvány erejét Budapesten is letörtük, így Budapesten is áttérhetünk – igaz, megfontoltan és óvatosan, de áttérhetünk – a védekezés második szakaszába”.

A kormány Budapesten is feloldja a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozást, és a főváros mindig két hét késéssel követi majd a vidéket – közölte a kormányfő. Hangsúlyozta: a felelősségteljes magatartás, a védőtávolság betartása Budapesten különösen is fontos.

 

A közösség erejével kell támogatnunk, hogy a város újranyitása zökkenőmentes legyen. Budapestnek, mint…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. május 16., szombat

 

Hozzászólok