Elhunyt Papp Barnabás, a XV. kerület díszpolgára

Megosztom

 2020. április 8-án, hosszú, méltósággal viselt betegséget követően hunyt el Papp Barnabás, a XV. kerület díszpolgára. Papp Barnabás elévülhetetlen érdemeket szerzett a XV. kerületi polgárőrség megszervezésében.

Amikor a rendszerváltáskor a rendőrség mellett a lakosság önszerveződő csoportjai is becsatlakoztak a települések rendjének biztosításába, a XV. kerületben is megalakult a polgárőrség. Mivel a városrész sűrűn lakott, és közbiztonsági problémákkal is küzdött, több ilyen szervezet is létrejött, az egyik lett a Palotai Önvédelmi Védegylet. Ennek volt kilenc évig vezetője, elnöke Papp Barnabás.

Ahogyan díszpolgári méltatásában is olvasható, kiemelkedő munkát végzett a bűnmegelőzés területén az egyesület és elnöke a XV. kerület érdekében. Papp Barnabás tagja volt a Bűnmegelőzési Tanácsnak, a Vagyonvédelmi Alapítványnak, a Budapesti Polgárőr Szövetség választmányi tagjaként is működött. Feladata volt az egyesület elnökségének és tagságának irányítása, kapcsolattartás a XV. kerületi Rendőrkapitányság, az önkormányzat, a Budapesti Polgárőr Szövetség vezetőivel, szervezte a feladatok végrehajtását a bűnmegelőzés érdekében.

Irányításával vált szervezetté a Védegylet munkája, rendszeres kapcsolatot épített ki a bűnmegelőzéssel, vagyonvédelemmel foglalkozó testületekkel, a szervezet az irányításával biztosította az önkormányzat és a társadalmi szervezetek rendezvényeit. Papp Barnabás tevékenységével átlagon felül, nagymértékben hozzájárult a kerületi közrend és közbiztonság megszilárdításához, a XV. kerület állampolgárainak közérzetének és biztonságának javításához.

Munkájának elismeréseként 2004. október 23-án a XV. kerületi önkormányzat díszpolgári címet adományozott Papp Barnabásnak.


Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .