Mit tehetek a hőhullámok ellen?

Megosztom

A változókor talán legkellemetlenebb tünete a hőhullám. A hirtelen kialakuló hőségérzet általában nem tart túl sokáig, ám akár alig egy-két perc alatt is csatakosra lehet izzadni. A hőhullámok egészen váratlan helyzetekben „támadhatnak”, ezért nem árt, ha lehetőleg felkészülten érnek bennünket. Az alábbi tippek segíthetnek, hogy könnyebben viselje a hőhullámokat.

  • Viseljen jól szellőző, természetes alapanyagú (vászon, pamut, selyem) ruhákat!

  • Öltözzön rétegesen, hogy mindig legyen mit levennie, ha hirtelen kimelegszik!
  • Kerülje az erős fűszereket (bors, erős paprika)! Ha visszafogja ezek fogyasztását, a hőhullámok is várhatóan enyhébbek lesznek.
  • Igyon kevesebb izgató hatású, koffeines italt (kávé, energiaital)! Ezek elhagyása enyhítheti a hőhullámok intenzitását.

  • Jógázzon, tornázzon! Megfigyelték, hogy a rendszeresen, hetente legalább háromszor testmozgást végző nőket kevésbé kínozzák a hőhullámok.

Az oldalon elhelyezett tartalom a Remifemin forgalmazója, a Phytotec Hungária közreműködésével jött létre, előállításában és szerkesztésében a hvg.hu szerkesztősége nem vett részt.Vesse be a cimicifuga gyógynövényt! A cimicifuga, magyar nevén poloskavész gyökeréből készült speciális kivonat – a Remifemin és a Remifemin Plus hatóanyaga – igazoltan képes enyhíteni a változókorral járó testi tüneteket, köztük a hőhullámokat.


Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .