Új vezérigazgató

Új vezérigazgató irányítja január 6-ától a Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVH) Zrt-t. Pályázata alapján a főpolgármester dr. Walter Katalint nevezi ki a főváros egyik legfontosabb, és további megerősítés előtt álló vállalatának élére.

A BVH a tulajdonában álló fővárosi közmű-cégek üzleti és beruházási politikáját, szervezeti működését felügyeli, dr. Walter Katalin szakmai-üzleti tapasztalatai garanciát jelentenek a holding előtt álló kihívások megoldására. Dr. Walter Katalin 15 évig dolgozott a világ egyik vezető tanácsadó cégénél, a McKinsey and Companynál Frankfurtban és Budapesten. Nemzetközi nagyvállalatok pénzügyi, befektetési, szervezeti stratégiáját menedzselte.

A McKinsey budapesti irodájának vezetése után európai regionális feladatkört kapott. 2013-től másfél évig Bajnai Gordon volt kormányfő kabinetfőnöke volt az Együtt-ben. Az üzleti életbe visszatérve az Erste Bank és a Citibank lakossági üzletágának integrációját irányította, majd az Allianz közép-kelet európai vezetőjeként 11 ország értékesítési tevékenységét irányította. Idén szeptemberben fogadta el a CEU felkérését, hogy vezérigazgatóként irányítsa az egyetem kényszerű Bécsbe költözését.

A CEU vezetése után pályázott a BVH vezérigazgatói posztjára Mint pályázatában írta: „Budapest életében, fejlődésében nagy lehetőségnek tartom és osztom az új városvezetés céljait, megközelítését. A célok ugyanakkor csak akkor teljesülhetnek, ha a várost kiszolgáló vállalatok napi működésében és ezzel a budapestiek számára is kézzelfogható a változás. Az átláthatóság, fenntarthatóság elvei mentén konzekvensen fejleszthető és átalakítandó a vállalatok működése, gazdálkodása.”

budapest.hu

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .