Egyeztetés a Városházán

Megosztom

Karácsony Gergely főpolgármester az otthontalan embereket segítő fővárosi szervezetek képviselőivel találkozott a Városházán.

A főpolgármester személyesen köszönte meg mindazt, amit a hajléktalanellátásban dolgozók tesznek a legszegényebb budapestiek érdekében – annak ellenére, hogy a keresetük nem tükrözi sem azt, hogy a munkájuk mennyire fontos, sem azt, hogy mennyire nehéz.

Karácsony Gergely szerint a hajléktalanság csökkentése magától értetődő erkölcsi kötelesség és alapvető közérdek. Ugyanakkor egy nagyon nehéz feladat, ami messze túlmutat a hajléktalanellátó intézményrendszeren. A hajléktalanság tartós csökkentéséhez átfogó lakáspolitikai és szociálpolitikai reformokra van szükség: a következő években ezen fogunk dolgozni. Büszke vagyok rá, hogy a többek között A Város Mindenkié csoportban is aktív Misetics Bálint is a Fővárosi Önkormányzat munkáját fogja segíteni – fogalmazott a városvezető.

A legsürgetőbb feladat most annak biztosítása, hogy a hajléktalanellátó intézményrendszer a téli krízisidőszakban a lehető legtöbb fedél nélkül élő ember számára tudjon segítséget és szállást nyújtani. Az ehhez szükséges intézkedésekről a Fővárosi Közgyűlés következő ülésén fog dönteni – olvasható a budapest.hu portálon


Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .