Veszélyhelyzetet állapított a Logodi utcai támfalomlás miatt a független statikai vélemény

Megosztom

Veszélyhelyzetet állapított meg az a független statikai vélemény, amelyet a Budavári Önkormányzat rendelt meg a Logodi utca 56-58. szám alatti támfalomlás miatt – közölte az önkormányzat kedden az MTI-vel.

Ennek alapján az önkormányzat azonnal veszélyhelyzet elhárítására kötelezte a telek tulajdonosát és a kivitelezőt. A sérült meglazult mellvéd visszabontását és az alatta lévő földterasz védelmét írta elő, amelyet öt napon belül kell elvégeznie – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Kiemelték: a Budavári Önkormányzat továbbra is mindent megtesz, hogy a Logodi utcában élő polgárokat ne veszélyeztesse az ott kialakult helyzet.
A Budavári Önkormányzat szeptember 16-án közölte, hogy beomlott a kerületben egy ingatlan támfala. A Logodi utca 56-58. szám alatti, magántulajdonban lévő építési telek a világörökség része és régészetileg védett.
Nagy Gábor Tamás (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester szeptember 17-én azt közölte, hogy szabálytalan és engedély nélküli kivitelezési munka vezetett a támfalomláshoz.

 


Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .