Közlekedés

Red Bull Air Race

Lezárások a Red Bull Air Race verseny miatt június 09. 00:01 – június 29. 23:59 – ig

Rendezvény előkészületei miatt lezárják a Bem rakpartot a Batthyány tér és a Vitéz utca között. A forgalmat a párhuzamos szakaszon kétirányúsított Fő utcába terelik. A Csalogány utcát szintén lezárják a Fő utca és a Bem rakpart között.

Szombaton 16 órától vasárnap 16 óráig a Budai alsó rakparton az Üstökös utca és a Halász utca között is lezárásra kell készülni.

Vasárnap (06.10.) üzemkezdettől 14 óráig a 19-es villamos nem jár a Clark Ádám tér és a Bécsi út/Vörösvári út között, a 41-es villamos pedig a Krisztinavároson át szállítja az utasokat. A 109-es autóbusz meghosszabbított útvonalon, a Szarvas térig közlekedik.

Lezárják hétfőtől (06.11.) a Nagy Imre teret a Fő utca és a Gyorskocsi utca között.

Budapest nemcsak a Red Bull Air Race versenynaptárának népszerű helyszíne, Magyarország fővárosa ugyanis egyike a világ 10 legszebb városának.

Az illem és a hazaszeretet úgy követeli, hogy Budapesttel zárjuk a 2018-s szezon helyszínszemléjét. A Red Bull Air Race versenynaptárának egyik legnépszerűbb helyszíne, ahová 2009-ben mintegy 650 ezer ember látogatott ki a Duna-partra.

A verseny 2015-ben lett része ismét a Red Bull Air Race versenynaptárának, amelyre ugyancsak százezres tömegek látogattak ki, ugyanis mindenkinek látni kell, amint a pilóták méterekre ereszkednek le a Duna fölé és átrepülnek a magyar főváros ikonjaként számon tartott Lánchíd alatt. Ezen látványosságon kívül a versenypálya részét képezi a neogótikus stílusban épült Országháza a pesti oldalon, míg Budát a csodálatos Gellért-hegy és a tetején ékeskedő Szabadság-szobor panorámája tesz felejthetelenné.

Budapest nemcsak a Red Bull Air Race versenynaptárának népszerű helyszíne, Magyarország fővárosa ugyanis egyike a világ 10 legszebb városának.

Hirdetés

Hozzászólások

Comments are closed.