Választás 2018

A világon ilyen nincs, és nem is volt

Itt ülök teljesen letaglózva attól a gondolattól, hogy mekkora egy gondolat nélküli világban élek az ismerőseim között. Lezajlottak a választások, elkezdődött a tüntetések tavasza, a Fidesz liturgia jól el lett vetve az emberi fejekben és ha valaki úgy gondolja, hogy soha többé nem kell félni asszonyaink és lányaink megerőszakolásától, müezzinek felépítésétől és megmenekültünk a “merre van kelet, hogy teríthessem imaszőnyegemet” dumától, hát téved. Visszatért a soros gonosz, a Soros. Tegnap – nem tudom mennyi, de több mint a “békameneten” – rengeteg ember gyűlt össze csak úgy ripsz-ropsz a választások után néhány nappal azért, hogy hitet tegyen a demokrácia és az egyén szabadsága elvekért. (Hozzáteszem az egyén szabadsága nálam azt jelenti, hogy emberi értékrendben gondolkodva, nem hagyom, hogy a gondolataimat és a tetteimet befolyásolják, megfélemlítéssel másfelé tereljék)
Ők – nem tudom hányan, de többen mint a külföldről verbuvált “békamenet”, voltak ott. Ez a Soros nagyon tud. 4 nap alatt összerázta a fekete seregét és úgy Rogános módon gondolva nekiment a magyar népnek, beindította a 7. cikkelyt és Magyarország ellen offenzívát indított.
A veszély nem múlt el – mondják – hiszen most a civilek szerveződnek (Soros) és törnek a magyarra. Jah!
Mikor A Fidesz veszített és háttérbe vonult Orbán, nem történt más, csak létrehozta a civil köröket, és keményen beszólt mindenre, mintha kötelező lenne. Kerítést bontottak a Parlament előtt, nyugdíjas választók között grasszálva mondták, hogy a haza nem lehet ellenzékben.
A múlt fárasztó. Szívja az agyat. Mondják a fiatalokról, hogy tünti buli, szelfiparádé, fetrengő sörös dobozt szorongató csövesek és hobók, meg hogy jönnek a véresszájú mindent szétverő csőcselék. Hát ez igaz. Ezt ők jól tudják. A B-közép farkasok. Igen. jöttek. 2006-ban.
Érdekes történet a tegnapi. Érdekes, mert a Fidesz számára világossá vált, hogy őket, nem az MSZP, Együtt, Párbeszéd, LMP, Jobbik fogja elküldeni. Nem. Ugyanazon a fiatal értelmiségek, akik öntudatra ébredve 89-ben, 90-ben elmentek szavazni. Ahol a Fiatal Demokraták Szövetsége, értsd Fidesz az akkor még 364 képviselőt tömörítő o.gy.-be 21 mandátummal jutott be a parlamentbe.
1990-ben a második legkisebb pártként 9 százalékos eredmény után 21 képviselővel jutott a parlamentbe a Fidesz, amelynek teljes neve akkor még Fiatal Demokraták Szövetsége volt, és a magyar történelemben először generációs alapon szerveződött politikai tömörülésként alakíthatott frakciót. (A korhatárt később eltörölték, de a párt vezetői többségükben az akkor még huszonéves vagy épphogy 30 év fölötti politikusok maradtak. – Origo 2002
És hittünk bennük. Ez előtt 8 évig.
2018-ban állhattak oda először. Lássátok az akkori parlament képviselőit.
És nézzétek, hányan vannak még ott.
Azoktól a fiataloktól van félni valójuk, akik ugyan azt képviselik ma, mint amit ők képviseltek 89-ben Deuch Tamással és Orbán Viktorral Prágában, Pozsonyban.
Tehát hatalmas nagy előny számukra a 2/3-ad. Hatalmas előny lesz a “Soros Stop” törvényre emelése. Mert akkor teljes szigorral csaphatnak le a civilekre, hiszen addigra már nem a migráció lesz az elsőszámú ellenség.
Hozzászólások

Comments are closed.