Hírek Budapest, II. kerület, Kerületi hírek

Valóra vált álom: megkezdődött az uszoda építése

A Gyarmati Dezső Uszodát a II. Kerületi Önkormányzat hitelfelvétel nélkül, saját forrásból építi – a kormány támogatásával és a projektet értékteremtőnek ítélő cégek társaságiadó-felajánlásával.

Az uszoda alapkövét Láng Zsolt II. kerületi polgármester Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, országgyűlési képviselő, Hesz Máté, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára, Gyarmati Dezső unokája, valamint Becsey Péter, a II. Kerületi Sport- és Szabadidősport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója társaságában helyezte el március 28-án.

Egy 50×25 méteres versenymedence, egy 20×10 méteres tanmedence, fitneszterem, ezerfős lelátó, valamint egy téliesíthető, vízilabda-mérkőzések lebonyolítására alkalmas 33×20 méteres kültéri medence várja majd a környékbelieket, várhatóan már 2019 tavaszától. Az uszoda egyszerre tudja kiszolgálni a lakossági igényeket, az iskolai és óvodai úszásoktatást, illetve a vízilabdautánpótlás-edzések megtartását is.

A munkagépek láttán ma még talán nehéz magunk elé képzelni a leendő uszoda vízének csillogását, az élettel teli uszoda zsivaját, vagy éppen a kitörő gólöröm hangjait, pedig egy év múlva akár már a sportlétesítmény átadását is megtarthatják.

Láng Zsolt polgármester azonban még a jelen örömteli pillanatairól beszélt ünnepi felszólalásában.

Teljes cikk itt

Hozzászólások

Comments are closed.